Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

dinsdag 14 april 2009

Montpellier !

We hadden er al een paar keer over gepraat, maar het was er nog nooit van gekomen; op reis met de trein. In januari kozen we, na wat opzoekwerk op het net voor Montpellier. Deze Zuid- Franse stad, deel van het departement Hérault en van de regio Languedoc- Roussillion leek ons perfect. We konden er goed geraken met de TGV, het is een studentenstad met één van de oudste universiteiten, en ligt dat ook nog eens dicht bij de zee !
We werden al heel vroeg in Berchem verwacht om de trein naar Lille te nemen, want daar stond de TGV te wachten. De rit is reuzegoed meegevallen, alsook de terugrit (toen hadden we slapende meiden tot in Brussel) Montpellier heeft al onze verwachtingen ingelost. We hebben 1 dag wat minder weer gehad, toen zijn we naar het zeeaquarium Mare Nostrum geweest, dat echt wel de moeite was ! We zijn ook een dagje naar de kust geweest, meer bepaald naar Palavas les flots. Heerlijk met blote voeten in het zand en genieten van de zon en van elkaar ! We hebben eigenlijk héél veel buiten geweest, gewoon met zijn 4 de stad ontdekken. Monpellier heeft een oud historisch centrum met vele zij smalle steegjes en zonovergoten pleintjes, unieke boetiekjes,... te veel om op te noemen. Wat we ook echt de moeite vonden was het amazonewoud en de dierentuin. Daar hebben we echt een hele dag rond gelopen !
Spijtig genoeg vliegt zo'n week voorbij en voor je het weet is het tijd om naar huis te gaan ....
We hebben ons allemaal super geamusseerd, wilden graag allemaal langer blijven,... dus volgend jaar plannen we een nieuwe reis met de TGV naar het zuiden !
Voor foto's: klik op de onderstaande en dan kan je meekijken naar een selectie uit de super vele foto's !

2 opmerkingen:

Vinke zei

duidelijk van genoten! Ik had de indruk dat het daar al warmer zou zijn deze tijd van het jaar...

hoe lang duurde de treinreis?

Bianca zei

Ziet er een ontspannen leuke vakantie uit ...geen wonder dat jullie terug willen ;)