Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

zondag 1 maart 2009

Vakantie update !

Woensdag 25 feb zijn we op babybezoek geweest bij Hannes. Hannes is het 3de kindje van vrienden van ons en hun oudste zoontje Tuur zit bij ons lien in de klas. De meiden zijn er naartoe gefietst, wij gingen te voet. Wat een lieve kleine baby ! De meiden hebben flink gespeeld met Tuur en een beetje later ook met Lies. (zij deed een middagdutje) Na een paar uurtjes zijn we weer naar huis gegaan, de meiden kozen elk nog een leuk bekertje, waarin lekkere snoepjes zaten, wij kozen voor de glazen potjes met suikerbonen !

Donderdag 26 feb ben ik samen met de meiden op de trein richting Leuven gestapt. We hadden daar een afspraak bij de kindercardioloog om het hartje van ons dina nog eens na te laten kijken. Zowel ons dina als ons lien zijn geboren met een hartruisje; iets wat veel premature kindjes hebben. Bij ons lien was dit al anderhalf jaar geleden toegegroeid, bij ons dina nog niet. Toen we in juli nog in het cos waren (omwille van het meerlingenonderzoek) hoorde de doker nog iets. We werden eerste bij de verpleegster verwacht, waar ons dina nog eens gewogen en gemeten werd, daarna deed ze ook een ecg. Daarna kwam de professor binnen, hadden we een gesprek over hoe ze het deed, of ze veel ziek was, vermoeid, flauw viel,... op alles kon ik positief antwoorden. Hij bekeek ook de ecg en onderzocht ons dina helemaal ! HIj vertelde me, dat hij niks speciaal meer hoorde en dat hij heel benieuwd was naar de echocardiografie. En ja hoor, alles is ok ! Ons dina kreeg ook nog een foto mee van haar hartje als beloning en om aan papa te laten zien. Wat zijn we blij dat alles ok is, nu moet ze niet worden geopereerd ! Oef !
Na al die onderzoeken,die toch wel lang hebben geduurd zijn we nog even gaan kijken waar ik en Lieze nog hebben gerust, waar zij nog hebben gelegen op neonatologie en zijn we nog gaan eten in de cafetaria. Mmmm frietjes ! Nadien nog even een bezoekje aan het winkeltje, weer de bus op en de trein op, naar huis met het super goede nieuws !

Vrijdag 27 feb is ons Renske komen spelen; tante Tinne was er ook ! We hebben eerst koekjes gebakken, de meisjes hebben heel flink geholpen ! Terwijl ik de koekjes in de oven heb gestopt en opgeruimd hebben de drie meiden samen een spelletje gespeeld. Daarna werd de keukentafel klaar gemaakt om te gaan schilderen. Ik vond in de action ( super winkel voor verjaardagscadeautje en cadeautjes voor de klas ed) leuke potjes om te schilderen en daarna bloemetjes in te zaaien. Ze hebben er een uur aan geschilderd en hebben echt hard hun best gedaan ! Terwijl de potjes aan het drogen waren, zijn ons dina, lien en renske nog verder samen gaan spelen en dat ging heel goed !




zaterdag 28 feb zijn ons dina en lien naar het verjaardagsfeestje van Jonas gegaan. Bart en ik zijn de palen van onze nieuwe poort gaan halen, want na de middag zou vokke hondjes komen helpen om deze te zetten in de beton. Om half twee zijn we de meisjes gaan halen van het feestje en zijn we meteen naar het station gereden, waar ook tante Heidi, nonkel Dave (peter van ons dina) en Renske stonden te wachten. Zij namen ons dina mee naar de plopshow in Antwerpen. Eerst wat tranen bij ons dina, maar nadien toch pret ! Ondertussen had ik een dagje alleen met ons lien, we zijn gaan winkelen en gespeeld. Papa en vokke hondjes hebben ondertussen de palen in de beton gezet. Om 17.00 zijn we nog naar ons evy en bart geweest met zijn 3 (is trouwens heel raar, zo maar 1 kindje!) om Evy een gelukkige verjaardag te wensen. Helaas konden we niet heel lang blijven, want om half 7 zou ons dina thuis komen ! Papa ging dan nog frietjes halen voor de hele bende en die hebben we dan ook lekker samen opgesmuld.


zondag 1 maart zijn we ook weer op babybezoek geweest ! We zijn naar Ann,Tom, Fran en Seth gereden om hun laatste spruit, Tijn te gaan bewonderen ! Het was een fijn weerzien en leuk om nog eens een babytje vast te houden !
En zo is de vakantie weer voorbij gevlogen ... we tellen weeral af naar het volgende ! :)

1 opmerking:

Lieze zei

en.... ons kamertje gevonden???
herkende ze je nog?
al meer dan 4 jaar geleden!!!!