Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

woensdag 18 juli 2007

Een weekje Erperheide

Maandag, 9 juli:

Na enkele weken aftellen naar de grote vakantie, was het nu aftellen naar ons weekje “Erperheide”. En vandaag was het dan eindelijk zo ver, om 11.00 uur was iedereen (tante Ann, nonkel Gert, Kato, tante Heidi, nonkel Dave, Renske en Yente) bij ons en konden we vertrekken richting Peer. Na anderhalf uur rijden (zonder zieke kindjes, oef) zijn we veilig en wel aangekomen op onze bestemming. Aangezien we pas vanaf 15.00 uur in onze cottage kunnen, gaan we maar ineens “ Baluba “ verkennen en onveilig maken. Ons dina en lien vonden het geweldig, en vooral heel fascinerend. Na enkele uurtjes te hebben gespeeld, zijn we dan de sleutels gaan halen en naar de cottage gewandeld. Slaapkamers werden verdeeld en inorde gemaakt,… de zwemzakken ook ! We zijn tot het einde in het zwembad gebleven, dolle pret natuurlijk, daarna hebben ons mopjes nog wat gespeeld in de market dome, en hebben we fritjes gegeten. Doodmoe kwamen we aan in onze cottage, slaapkledij aan, nog wat pap drinken en hup in bed. Niet zo maar een bed, maar een tweepersoonsbed. De eerste keer in een echt groot bed !

Dinsdag, 10 juli:

Oef, de meiden hebben flink geslapen (hoe kan het ook anders, na zo'n drukke dag), ze hebben elkaar niet wakker gehouden en het was 8.00 uur dat ze wakker waren, dus wij waren heel blij ! Na het ontbijt zijn we gaan wandelen naar de kinderboerderij. Ons dina en lien wisten weer niet waar eerst kijken, al die dieren ! Ze hadden vandaag ook geluk, want je kon met de pony’s rijden en dat wilden ze natuurlijk wel ! Na de ponyrit zijn we al de andere dieren gaan bekijken en aaien ! Ook hier hadden ze weer geluk, want de konijntjes en cavia’s waren uit hun hok en je kon aan een bank gaan zitten met een verantwoordelijke van de kinderboerderij en dan zo de konijntjes en cavia’s aaien en vastnemen. Geweldig vonden ze dit ! Daarna weer naar baluba om ons daar te gaan uitleven ! Na de middag zijn we allemaal gaan bowlingen. Dit hadden de meiden nog nooit gedaan/ gezien, dus het was even wennen, maar daarna meedoen ! Na al de inspanningen waren ons dina en lien heel moe en zijn we een dutje gaan doen in het huisje. Na hun dut, nog wat eten en dan gaan wandelen. Papa wilde perse naar alle vijvers eens gaan zien, want hij wil hier nog vissen ! Veel vis hebben we niet gezien, wel veel eendjes en kippen ! Daarna in bad nog goed gespeeld, fles gedronken, gaan slapen, drie keer uit bed, foei !

Woensdag, 11 juli:

8.OO uur: de meiden worden wakker en vragen een boterham met choco en pap. Daarna eten ze ook nog een beetje ei met spek. De zwemzak wordt weer klaar gemaakt, want om half elf worden we verwacht in het zwembad om te gaan peuterzwemmen. Het was eigenlijk heel leuk en interessant, ons dina en lien hebben flink meegedaan. Daarna hebben we nog flink gezwommen, zijn we heel veel keer af de glijbaan geweest, ook in de stroomversnelling en de wildwaterbaan waren ze niet te houden ! Na het zwemmen hebben de meiden een kleine dut gedaan, daarna zijn we naar baluba getrokken, want papa ging squashen met nonkel Gert en nonkel Dave. Wij hebben ondertussen flink gespeeld ! ’s Avonds zijn we Italiaans gaan eten, mmmmmmm ons dina en lien waren super flink en hebben lekkere pizza gegeten.

Donderdag, 12 juli:

Het is een gewoonte aan het worden, want de meiden worden nu al enkel dagen op hetzelfde uur wakker ! Vandaag staat er ook weer een bezoekje aan de kinderboerderij op het programma en daarna een beetje winkelen in de market dome. De meiden doen de hele wandeling met hun loopfietsje en ik sta een beetje voor joker, met een lege buggy. Na het shoppen, weer even gaan spelen in baluba en papa gaan aanmoedigen want die is aan het muurklimmen. Terwijl we ook op papa wachten spelen de meiden nog wat in de buitenspeeltuin. Na het muurklimmen zijn we gaan zwemmen en hebben we nog een deel van de show gezien in de market dome , waar we een lekker ijsje hebben gegeten.

Vrijdag, 13 juli:

Gelukkige verjaardag Renske ! Na het ontbijt geven ons dina en lien hun cadeautjes af aan ons Renske ! Deze worden meteen uitgepakt en mee gespeeld ! Tegen de middag zingen we voor ons Renske en worden de drie kaarjes door haar flink uitgeblazen. Ons Renske trakteert met lekkere gebakjes ! Mmmmm. Het weer is zalig, dus gaan we wandelen en minigolven. Ook weer iets nieuws voor ons dina en lien, maar ze hebben snel door hoe het moet ! Hoewel ons dina wel een snellere manier heeft gevonden, nl gewoon voor het putje gaan staan en de bal erin leggen. J Na het minigolven gaan papa, nonkel dave, renske, ons dina en lien fietsen met de gocart ! Dit kennen ze nog van aan de zee, ook nu weer dolle pret! In het huisje maken we snel spaghetti en daarna gaan we zwemmen.

Zaterdag, 14 juli:

Ook nu weer heel veel zon als we opstaan, dus weer de ideale moment om de mopjes nog eens met de pony’s te laten rijden. Naast de kinderboerderij is er ook nog een leuke speeltuin, waar de meiden nog lang hebben gespeeld in het zonnetje. Papa had ondertussen een visplekje gevonden, we hebben flink gekeken en nog wat gespeeld. Ondertussen kwamen tante Ann, nonkel Gert en Kato ook eens kijken en zijn we met hen gaan wandelen. Ons dina en lien hebben zelfs een dutje gedaan in de buggy, dit was al een hele tijd geleden. Na het vissen zijn we allemaal lekker gaan eten, ook nu weer flinke meiden aan tafel. Aangezien het weer super was, zijn we ook gaan waterfietsen en daarna gaan zwemmen.

Zondag, 15 juli:

Samen met Renske naar de kinderboerderij gestapt om te gaan rijden met de pony’s, gevolgd door een lekker lunch in de market dome. Zwemzak gaan halen en gaan spetteren in het zwembad ! ’s Avonds lekkere bbq !

Maandag, 16 juli:

Alles snel inpakken en de sleutels gaan afgeven. Thuis nemen we de fiets en gaan we Stijn bezoeken in het ziekenhuis, daarna stoppen we nog aan een speeltuin. Doodmoe in bed om half zeven. Het weekje “Erperheide” is voorbij. Snif

Fotofilmpje volgt nog... moet nog enkele foto's sorteren !

4 opmerkingen:

katcat zei

Leuk! Jullie hebben precies veel... gezwommen, hé.

Vinke zei

leuk zeg zo'n weekje! ik wil ook!

Ina zei

Vakantie in teken van de kindjes, is ook genieten hè. leuk verslagje!

Anoniem zei

inderdaad heel mooi wij gaan in juli met ons zoontje kyan die pas 1 jaar is geworden dus zoveel zal hij er nog niet aan hebben maar toch hé

ik had eigenlijk een vraagje ivm dat vissen ik ga daar ook 1 dagje vissen maar heb geen flauw idee wat en waar het te doen is?
zit daar dikke vis of eerder kleintjes (karpers,meerval,witvis??)

heel mooie site trouwens